…voor grotere en kleinere steden.

Wat is er nou leuker dan een deel van je halfnul collectie brandweervoertuigen tentoon te stellen in de vorm van een diorama met een brandweerkazerne?

Voor de modelbouwers die ook wel (of weer) eens een brandweerkazerne op schaal H0 (1 op 87) willen bouwen wordt door de firma Loewe nu duidelijk in een behoefte voorzien.

Volgens de bekende “lasercut” methode (met behulp van laser  worden uit stevig karton de juiste vormen zeer nauwkeurig gesneden) is er nu een brandweerkazerne uitgebracht.
De kazerne van Neustadt bij Coburg (de zetel van Loewe) diende als voorbeeld voor het bouwpakket, of liever: de bouwpakketten.  Dat in 1963 ontworpen gebouwencomplex werd in de jaren ’90 uitgebreid en gemoderniseerd. En dat is dan ook mogelijk met deze editie, want het geheel is modulair opgezet.
Met behulp van de volgende bouwpakketten kan een kazerne, geheel naar de wens en het idee van de modelbouwer, worden samengesteld.

3001 Slangentoren met hoofdingang. Bovendien voorzien van een mooi kunstwerk met een afbeelding van Sint Floriaan boven de toegangspartij.
3004 Is een (bijna zelfstandig te gebruiken) garage met erker (uitbouw) die kan worden uitgebreid met
3005, een deel met  twee poorten – te gebruiken als middendeel voor een grotere remise. Dit deel heeft twee verdiepingen.
3006 gedeelte met drie poorten met aan de linkerzijde afgewerkte buitenmuur met alleen een begane grond.
3007 uitbreiding met twee poorten, rechts afgewerkt als buitenmuur, één verdieping (begane grond).
3008 garagehal met twee poorten voor personenwagens, één verdieping.

Opmerkelijk zijn de inrijdpoorten voor de voertuigen  van de brandweerkazerne. Bij de planning van de kazerne zaten we nog in de tijd van de Magirus Eckhaubers. Toen de voertuigen daarna groter (vooral breder, soms hoger) werden kwam men er niet onderuit, de deuropeningen groter te maken met wezenlijk grotere roldeuren. Dit bouwpakket volgt deze ontwikkeling ook. Daarom zijn er twee soorten deuren bijgevoegd: één keer in geopende, en één keer in gesloten toestand.
Alle afzonderlijke modules zijn te combineren en de voorgevel is naar believen te verlengen. Ook kunnen onderdelen als aparte garages op het kazerneterrein gebouwd worden.