Barcelona staat bekend om haar vele creatieve uitingen. Onder meer de Catalaanse architect Antoni Gaudí heeft zijn stempel op deze stad gedrukt, waarvan de Sagrada Família zijn bekendste creatie is. Maar ook heden ten dage leven er nog kunstenaars in deze mooie stad.

Een van deze kunstenaars is Salvador Balcells, die er genoegen in schept, om de voertuigen die bij de brandweer van Barcelona in gebruik zijn (geweest), in schaal 1 op 87 voor het nageslacht te bewaren. In dit artikel stellen we u een bijzondere kraanwagen voor en wel de door Salvador Balcells gebouwde Pegaso, die meer dan 20 jaar dienst heeft gedaan bij de Bombers Barcelona.

Het originele voertuig is door Salvador tot in de kleinste details nagebouwd en werkelijk een waar meesterwerkje geworden.

Met dank aan Manel Biete voor de aangeleverde foto’s van dit fraaie model uit het zonnige Spanje. Internationale samenwerking wordt op deze manier wel heel boeiend.

auteur: Manel Biete
gepubliceerd op : 10 februari 2018