Zaterdag 14 oktober 2023 zijn onze leden te gast geweest in het hoge noorden. Voor velen een flinke reisafstand, maar dat mocht de opkomst niet drukken. De Stichting Oud Brandweermaterieel (SOB) was de eerste gastheer en reed – met terechte trots – de old timers voor de camera’s. De SOB heeft in de 20 jaar van het bestaan (in 2023) een respectabele verzameling opgebouwd, ondergebracht in de oude brandweerkazerne. Een prachtig onderkomen, of beter: een monument.

Na een geanimeerd samenzijn en de lunch trok men naar de nieuwe brandweerkazerne in Winschoten waar wederom geen moeite te veel was om al het materieel te showen.

Ziegler Brandweertechniek sloot de rij van bezoeken. Na een fraaie presentatie over ontstaan en organisatie volgde een rondleiding door de productiehallen. Geweldig om te zien hoe de diverse chassis volgens een super-georganiseerd proces verworden tot robuuste brandweervoertuigen. En dat met een korte productietijd en slechts een paar medewerkers per stadium. De kersen op de taart waren het voorrijden van het nieuwe schuimblusvoertuig van de regio Zaanstreek-Waterland en een crashtender Z-class 6 voor de luchthaven Hamburg, die in afwachting van aflevering nog even bij Ziegler “logeerde”.

De foto’s geven een kleine impressie van de dag.